Elfelejtett jelszó

Kérem, adja meg email címét és mi elküldünk egy linket a megadott címre, amely linkre kattintva megadhatja új jelszavát!
MPME

MPME

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület regionális működésű, foglalkoztatási célú civil szervezet.

4024 Debrecen, Batthyány u. 12. fsz.1., tel: 52/782-056 www.mpme.hu

Projektjeink a hátrányos helyzetű munkanélküli rétegek munkaerő-piaci visszailleszkedését, megváltozott munkaképességűek, pályakezdő fiatalok elhelyezkedését segítik, valamint az aktív állampolgárság jegyében működnek.

Munkaerőpiacon Maradás Egyesület 2007-ben jött létre olyan elkötelezett, társadalmilag felelős magánszemélyek részvételével, akik több mint egy évtizede tevékenykednek a munkaerőpiacon a munkaerő-kölcsönzés, közvetítés és felnőttképzés területén. Ennek nyomán az Egyesület tagjai sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a humán erőforrás menedzsment területén, és aktívan szeretnének tenni a munkaerő-piacról kiszoruló csoportok, valamint a pályakezdők lehetőségeinek javításáért. Az alapítók elsősorban a Kelet-Magyarország elmaradott térségeiben élők, a tartósan munkanélküliek illetve megváltozott munkaképességűek, valamint a pályakezdők munkaerő-piaci megjelenését és munkába állítását előmozdító szolgáltatásokat nyújtanak. Egyesületünk 2011 óta nyújt fogadóóra keretében álláskeresési tréninget, pályaválasztási tanácsadást. 2012-ben három, 2013-ban két városban nyújtottunk segítséget a következő témákban: önéletrajz és motivációs levél megírása, állásinterjúra történő felkészítés, munkajogi alapismeretek, elektronikus adatbázisban keresés és megfelelő álláshirdetés megtalálása. Az elmúlt két évben több száz személy fordult meg ügyfélszolgálatunkon és vett részt különböző tanácsadásainkon. Emellett az Egyesület igyekszik aktív kapcsolatot tartani a céljai megvalósítását elősegítő más társadalmi és üzleti szervezetekkel, intézményekkel. 

2011-től az önkéntes foglalkoztatásra támaszkodva elindult a középiskolások, mint majdani fiatal pályakezdők számára egy alapvető álláskeresési technikákról szóló „rendhagyó osztályfőnöki óra" program. A projekt indítását erősítette az a hipotézisünk, miszerint, az álláskeresés napjainkban igenis nagy kihívást jelent, akár pályakezdőként, akár munkanélküliként, akár egyszerű állásváltoztatóként kezd hozzá valaki. Az Egyesület szívügyének tekinti, hogy minél több középiskolás úgy lépjen ki az iskola falai közül, hogy tisztában van mindazon ismeretekkel, amelyek többek között segítségül szolgálnak a saját önéletrajzuk megírásához, csakúgy, mint az állásinterjún elvárt etikai normák betartásához is. Az évek során összesen 10 középiskolában, közel 40 osztályban tartottunk előadást, álláskeresési tanácsadást, amelyen több mint 700 diák vett részt.
Ugyanebben az évben a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrum Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Karának Emberi erőforrás tanácsadó MA szakja és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület közös tevékenységeként elindult egy gyakornoki program, melynek célja, hogy az abban résztvevő hallgatók az egyetemi elméleti oktatás mellé olyan valós gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek már az egyetemi éveik alatt, amellyel lépéselőnyre tehetnek szert az elhelyezkedés során. Az emberi erőforrás tanácsadó szakos fiatalok számára szervezett szakmai gyakornoki programunkat 2012 februárja óta tartjuk fent. Az eltelt idő alatt az előadássorozaton közel 120 fő, a kiscsoportos projektmunkán közel 40 fő, a többórás szakmai gyakorlaton eddig 11 fő vett részt. A programban 2012-ben öt, 2013-ban hat, a régióban méltán neves multinacionális cég vett részt.
Folyamatosan energiát fektetünk abba, hogy különböző pályázati forrásokat teremtsünk a tevékenységeink megvalósítására. A TÁMOP-5.3.8.A3-12/1 pályázat keretében megváltozott munkaképességű személyek számára kívánunk különböző szolgáltatásokat nyújtani 2013. augusztusával kezdődően. A projekt címe: „Új esély Hajdú-Biharban" - A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület új szolgáltató pontjának létrehozása. Részt veszünk a munkaerő-piaci szereplők igényeinek és elvárásainak felmérésében, egyeztetésében, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási esélyeinek elősegítésében, munkára való felkészítésükben, sikeres közvetítésükben és beválásuk elősegítésében. Így a munkavállaló joggal érezheti magát a társadalom értékes tagjának. Szolgáltatásaink közül külön említést érdemel a minden területre kiterjedő információnyújtás, egyéni és csoportos fejlesztés, közvetítés, munkába helyezés, álláskeresési tanácsadás, pályatanácsadás, rehabilitációs, munkajogi tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, különböző klubfoglalkozások. A program zárásaként a bevonni kívánt 200 fő közül legalább 45 személy sikeres elhelyezését vállaljuk a nyílt munkaerőpiacon.