Elfelejtett jelszó

Kérem, adja meg email címét és mi elküldünk egy linket a megadott címre, amely linkre kattintva megadhatja új jelszavát!
Nem Adom Fel Alapítvány

Nem Adom Fel Alapítvány

A Nem Adom Fel Alapítvány elsődleges célja, hogy a társadalom valamilyen okból hátrányos helyzetű tagjait segítse abban, hogy értékeiket felismerve, önmagukban bízó, önbecsüléssel rendelkező, önálló, a saját és a társadalom jövőjéért tenni akaró emberekké váljanak.

Név: Nem Adom Fel Alapítvány Cím: 1093 Budapest, Lónyay u. 3. Adószám: 18256529-1-43 Telefonszám: +36-1-7854355 Honlap: www.nemadomfel.hu e-mail: nemadomfel@gmail.com

A szervezet küldetése:

A Nem Adom Fel Alapítvány elsődleges célja, hogy a társadalom valamilyen okból hátrányos helyzetű tagjait segítse abban, hogy értékeiket felismerve, önmagukban bízó, önbecsüléssel rendelkező, önálló, a saját és a társadalom jövőjéért tenni akaró emberekké váljanak. Olyan emberekké, akik maguk is közreműködnek abban, hogy egy lelkileg erős, felelősséget vállalni akaró és tudó társadalom formálódjon Magyarországon. Alapítványunk értékrendjének legfőbb pillére a következő mondat: „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen." Hisszük, hogy ez a mondat valóban igaz mindenkire, legyen az fogyatékos ember, szegénységben élő roma, vagy éppen olyan, akinek mindene megvan.

Mi sérült emberek elindultunk egy olyan úton, ahol értékeinkkel, művészi tehetségünkkel, önzetlen szeretetünkkel, és a sérültségünkből adódó tapasztalatokkal segíteni tudunk másoknak, megkönnyítve, megszépítve sokak életét.

A szervezet fejlődése:

Annak idején, 2005-ben az Alapítvány 400 000 Ft-os alaptőkével (amit a fogyatékos emberek zenéltek össze) és egy dolgozóval kezdte meg működését. Jelenleg közel 100 alkalmazottunk van (akik közül több, mint 80 fő megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő kolléga).

A szervezet tevékenysége:

Az Alapítvány 2005 végén alakult, azóta nagyon aktív működést folytat, egyre bővülnek programjaink:

 • Nemadomfel Együttes – integrált, profi zenei színvonalon játszó zenekar, amelyben a szólisták minden esetben fogyatékos élethelyzetben élő előadók. Eddig 4, nagy, a Papp László Sportarénában szervezett koncerten (Jobb Velünk a Világ! jótékonysági rendezvények) több, mint 25 ezer ember előtt lépett fel a csapat, a hazai zenei élet szinte minden kiválóságával. Eddig 3 CD-je jelent meg az Együttesnek, az egyik EMI kiadásában.
 • Never Give Up Gospel kórus - elsősorban fogyatékos élethelyzetben élő tagokból álló gospel kórus, amely Nick Vujicic (végtagok nélkül született világhírű prédikátor és motivációs tréner) 2013. évi magyarországi látogatására alakult meg és azóta is folyamatosan koncertezik. Nick Vujicic a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására érkezett Magyarországra, ahol 3 nap alatt 5 helyszínen, több, mint 20 ezer ember előtt hirdette, hogy soha nem szabad feladni!
 • Tapasztalati szakértők képzése; érzékenyítő tréningek tartása - Alapítványunk sérült tapasztalati szakértőket készít fel arra, hogy bevonásukkal érzékenyítő, beilleszkedést elősegítő és csapatépítő tréningeket tartson vállalatoknak és iskoláknak. Nagyon fontos, hogy a sérült emberek tapasztalati tudását és a professzionális felnőttképzési ismereteket ötvözzük. A program különlegessége, hogy a tréningeken minden alapvető sérültségi típust képviselik a tapasztalati szakértők, így a résztvevők egy átfogó képet kapnak erről az élethelyzetről.
 • Takarító és kertgondozó program működtetése megváltozott munkaképességű dolgozók közreműködésével Munkahelyteremtő (MHT) program - A program keretében fogadjuk hátrányos helyzetű (mind hallásban, mind mozgásban, mind látásban, vagy enyhe fokban értelmileg akadályozott, illetve más okból egészségkárosodott) munkavállalók jelentkezését, felmérjük képességeiket, eddigi munkatapasztalataikat, és próbálunk munkát biztosítani a számukra. A betanuláshoz a szükséges mértékben adunk segítséget és munkájukat a későbbiek során is rendszeresen ellenőrizzük. Társasház, illetve iroda-, iskolatakarítói, kertészeti munkát keresünk klienseink számára, mert tapasztalataink szerint ezeket a munkaköröket megfelelő támogatás esetén képesek sikeresen ellátni, illetve ezek a munkakörök valódi integrációt teremtenek.
 • Nemadomfel Ház – hátrányos helyzetű gyermekek integrációja, rendszeres iskola utáni elfoglaltságot és értékalapú közösséget biztosítva számukra. A 2010-ben indult program jelenleg 3 településen (Szendrőlád, Martonyi, Pánd) több, mint 60 gyermeket és családot támogat.
 • Borsodi roma családok támogatása abban, hogy minél inkább önfenntartóvá váljanak állatok tartása kertművelés által - A Nemadomfel Házhoz tartozó családok számára szervezünk képzéseket, biztosítunk állatokat, vetőmagot és mentoráljuk, azok szakszerű felhasználását, hogy a vidéki körülmények között is minél inkább képesek legyenek a szociálisan hátrányos helyzetű családok előteremteni maguknak azt, amire szükségük van.
 • Közösségi tér kialakítása Borsod megyében és Szendrőládon - Az ÉMOP 3.3.1. pályázat támogatásával sikerült egy 250nm-es földszint + tetőtéri ingatlant építeni Szendrőládon, amely részben a helyi közösség megerősítését, részben pedig vendégházként a más településeken élőkkel való kapcsolatok kialakítását hívatott elősegíteni.
 • Misszió – fogyatékos fiatalok önkéntes közreműködésével működő havi rendszerességű program, amelynek keretében közös programok szervezésével segítik a hátrányos helyzetű gyerekek társadalmi felzárkózását.
 • Kezdjetek szeretni – program a fogyatékos fiatalok pár és közösség találásának elősegítésére.
 • Nemadomfel Kávézó – a VIII. kerületben közösségi tér és kávézó kialakítása és működtetése egy az Alapítvány tulajdonában lévő 420nm-es ingatlanban. Alapítványunk 53 millió Ft-t nyert az ingatlan felújítására.
 • Támogató szolgálat működtetése – 2012 óta a Nem Adom Fel Alapítvány Támogató Szolgálata által is segíti a sérült emberek társadalmi integrációját.
 • Támogatott lakhatás kialakítása fogyatékos emberek számára – terveink szerint 2015-2016-ban szeretnénk elindítani a fogyatékos emberek önálló életvitelét támogató lakhatási programunkat, amelynek keretében 16 főt szeretnénk támogatni a minél nagyobb önállóság elérésében.
 • Integrált táborok szervezése – amelyben fogyatékos fiatalok, szociálisan hátrányos helyzetű roma gyerekek és felnőttek, illetve diákok együtt töltenek egy tematikus hetet, lehetőséget adva mindenkinek, hogy a benne lévő tehetség kibontakozhasson.