Elfelejtett jelszó

Kérem, adja meg email címét és mi elküldünk egy linket a megadott címre, amely linkre kattintva megadhatja új jelszavát!

Sikertörténetek

Karát Kft. véleménye

Karát Kft.: "munkához való hozzáállásuk ösztönzőleg hat a többi munkavállalóra is!"

A Karát Kft. mint munkáltató évek óta foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat, iskolai végzettségüket és egészségi állapotukat figyelembe véve különböző munkakörökben:

 • eladó,
 • raktári beosztott,
 • karbantartó,
 • adminisztrátor,
 • adatrögzítő,
 • kereskedelmi ügyintéző.

Tapasztalatunk, hogy igen magas a teljesítményük, a munkához való hozzáállásuk, amely ösztönzően hat a többi munkavállalóra is. A munkakörükhöz szükséges ismereteket képesek elsajátítani, azokat alkalmazni. Feladatukat mindannyian önállóan, maradéktalanul, az elvárásoknak megfelelően el tudják látni. A munkahelyi kollektíva is szívesen segíti beilleszkedésüket, hisz nem élnek vissza azzal, hogy egészségi állapotuk nem teljes értékű. Szinte kivétel nélkül hamar felvették a cégnél kialakult munkatempót, elfogadták a szervezeten belüli szokásokat.

Cégünk a foglalkoztatottak átlagos statisztikai állományi létszáma alapján rehabilitációs hozzájárulás fizetésére köteles, melyet ki tudunk váltani megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával. Az anyagiakon túl azonban ezek az emberek értéket képviselnek és teremtenek a szervezeten belül.

Mindezeket figyelembe véve véleményünk, hogy érdemes és előnyös is őket foglalkoztatni.

forrás: Karát Kft.(Debrecen) hozzájárulásával

 

HSA Kft.

"megvan az a lehetőség, hogy azt a munkát végezzék, ami a legmegfelelőbb a számukra,..."

2011 júniusában döntöttük el, hogy a HSA Kft. egri irodájában is szükség van megváltozott munkaképességű munkavállalók segítségére. A munkaügyi központ segítségét kértük a megfelelő munkaerő megkeresésében. A hirdetésre jelentkezők száma már előrevetítette, hogy Egerben és a környékbeli településeken rengeteg megváltozott munkaképességű munkavállaló van, akik mind komolyan veszik a munkakeresést és szeretnének elhelyezkedni. Az interjúk után 2 munkavállaló kezdte meg a tevékenységét az egri irodában, és időközben plusz egy fővel még bővült a létszám, így szeptemberre már hárman segítették a munkát. A kezdeti nehézségek után mindenki a kvalitásának megfelelő, személyre szabott munkát kapott. Így lehetett mára megvalósítani azt, hogy vannak olyan részfolyamatok, amiket célzottan csak egy-egy munkavállalónk csinál. Így megvan a lehetőség, hogy azt a munkát végezzék, ami a legmegfelelőbb számukra, amit szeretnek, valamint vállalni is tudják az elvégzett feladatok után a felelősséget, mivel egygazdás folyamatokról van szó.

Mik ezek a munkafolyamatok?

 • állásra jelentkezők fogadása, tájékoztatása,
 • regisztrációs lap töltetése, adatbázisba való rögzítése,
 • adminisztratív folyamatok,
 • HSA kölcsönzött munkavállalóival kapcsolatos adminisztratív tevékenységek,
 • bérdossziék összeállítása, ellenőrzése,
 • irodaszerek beszerzése stb.

Nagyon fontos, hogy lehetőség szerint mindig arra kell törekednünk a munkák, munkafolyamatok kiosztásánál, hogy azok személyre szabottak legyenek. Mert a megváltozott munkaképességű munkavállalóknál fokozottan oda kell figyelnünk arra, hogy melyek azok a munkák, amiket a betegségükből kifolyólag esetleg nem tudnak elvégezni. Mindenképpen időt kell szánnunk arra, hogy elbeszélgessünk velük, megismerjük az életkörülményeiket. Nagyon sokan a negatív diszkriminációtól szenvedtek. Itt a HSA Kft-nél megtapasztalhatják, hogy sok munkáltatóval ellentétben itt pozitív elismerésben részesülnek, odafigyelünk rájuk és megbecsüljük őket.

2011 szeptembere óta már több, mint 2 év telt el. Ezalatt az idő alatt nem volt kérdéses, hogy irodánk életét határozottan felpezsdítették ezek a munkavállalók. A munkában teljes értékűen kiveszik a részüket. Munkavégzésük becsületes, megbízható és gyakran nélkülözhetetlen a HSA Kft. életében.

forrás: HSA Kft. hozzájárulásával

 

Érted Veled Baranyában Kft.

tapasztalat: "folyamatosan igyekeznek megfelelni, és gyakran átlag felett teljesíteni"

Az Érted Veled Baranyában Alapítvány 1997-ben azzal a karitatív céllal jött létre, hogy elősegítse a mozgássérült emberek az élet minden terén való boldogulását, valamint rehabilitációját.

Tekintettel arra, hogy az évek során azt tapasztaltuk, hogy az állami ellátó rendszerek nem képesek hatékonyan, megfelelő körülmények között ellátni, kezelni a halmozottan hátrányos helyzetben lévő személyeket, ezért 2002-ben először Pécsett, majd Szigetváron, végül Kabán nyitottuk meg gyógyászatunkat, és ezzel olyan hiányt pótoltunk, mellyel már a fent jelzett társadalmi csoport is teljes értékű kezelésekben részesülhetett. A kezelések (víz-alatti gyógytorna, víz alatti vízsugármasszázs (tangentor), fizioterápiás kezelések, iszapkezelés valamint gyógy-masszírozás) finanszírozását kezdetektől támogatja az OEP, így a betegeknek a költségek csupán 15%-át szükséges megtéríteniük.

Szervezetünk alapítása óta foglalkoztat megváltozott munkaképességű, elsősorban látássérült személyeket. Alapítványunk jelenleg 4 főnek ad munkát, akiknek többsége - megfelelve Alapítványunk alapelveinek - megváltozott munkaképességű. Alkalmazásunkban gyógy-masszőrök és frissítő-, talpmasszőrök dolgoznak.

Az eltelt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók folyamatosan igyekeztek megfelelni és gyakran átlag felett teljesíteni a munkájuk során. A többség igyekszik képezni magát, törekszik a fejlődésre és erős a megfelelési szándékuk.

Az általuk végzett munka során napi rendszerességgel kerülnek kapcsolatba egészséges emberekkel - sőt a látássérültek dolgoznak a teljes értékűek egészségének megóvásán - és tapasztalataink mutatják, hogy nagyon kevés és napjainkban egyre kevesebb azok száma, akik elutasítóak lennének velük szemben.

Bár foglalkoztatásuk jelentős adminisztrációs és munkaszervezési terhet ró Alapítványunkra, foglalkoztatásuk lehetősége korlátozott, azonban úgy gondoljuk, hogy minden ember számára, így a megváltozott munkaképességűeknek is meg kell adni az esélyt arra, hogy a társadalom hasznos tagjának érezzék magukat.

Ugyanakkor azt is jelezni kívánjuk, hogy a foglalkoztatásuk-bértámogatásuk változásai, és a támogatások mértékének csökkenése miatt egy non-profit szervezet nem képes napi 7-8 órában foglalkoztatni őket. Emiatt azonban úgy érzik, hogy bár ugyanazt a munkát képesek lennének ellátni, azonban mégis hátrányt szenvednek az egészséges munkavállalókkal szemben.

forrás: Érted Veled Baranyában hozzájárulásával